Mrt

2022-2023 eğitim-öğretim yılı 2. Dönem 1. Ortak yazılı sınavları  03 Nisan- 11 Nisan 2023 tarihleri arasında aşağıdaki sınav takvimine göre yapılacaktır. Tüm  öğrencilerimizin sınav takvimini dikkatlice incelemelerini ve programlı/planlı bir şekilde sınavlara hazırlanmalarını hatırlatırız..

Tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimize önemle duyurulur.

Sınavlarda başarılar dileriz.

Mrt

Tüm 12. sınıf öğrenci ve velilerimize önemle duyurulur..

Mrt

Okulumuzla ilgili tüm resmi duyuru, sınav, etkinlik, çalışma vb. faaliyetler okulumuzun web sitesi ve sosyal medya hesaplarından paylaşılacaktır.

Önemle duyurulur.

Mrt

12. Sınıflarımızın devamsızlıkları eokul sistemine girilmektedir. Özürlü-Özürsüz devamsızlık sınırını aşan tüm öğrenciler için Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin devamsızlık ile ilgili maddeleri uygulanacaktır.

Tüm 12. sınıf öğrencilerimizin daha sonra herhangi bir mağduriyet yaşamamaları adına devamsızlık konusunda hassas olmalarını önemle hatırlatırız.

Sayın Velimiz;

Milli Eğitim Bakanlığı Okul Aile Birliği Yönetmeliğine göre okul yöneticileri, öğretmenler ve veliler Okul Aile Birliğinin tabiî üyesidir. Okul Aile Birliğimizin yıllık Olağan Genel Kurul toplantısı 26 Ekim 20222 Çarşamba günü saat 12:00-13:00 arası, aşağıdaki gündem maddelerini görüşmek üzere okul Konferans Salonumuzda yapılacaktır.

Okul – Aile arasındaki bütünleşmenin gerçekleştirilmesi ve okul arasındaki iletişimi güçlendirmesi, eğitim – öğretimi geliştirici faaliyetlerin desteklenmesinde büyük anlam taşıyan bu toplantıya tüm idareci, öğretmen ve velilerimizin katılımını bekler, sağlık ve mutluluklar dileriz.

Eyl

2022-2023 eğitim-öğretim yılı için 19.09.2022 tarihinden itibaren geçerli olacak sınıflarımızın ve öğretmenlerimizin ders programları, ders saatleri zaman çizelgesi ve öğretmen nöbet listesi  aşağıdaki gibidir.

Aşağıdaki linklere tıklayarak sınıflarımızın ve öğretmenlerimizin ders programları, ders saatleri zaman çizelgesi ve öğretmen nöbet listesine ulaşabilirsiniz.

Tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimize önemle duyurulur.

Eyl

Milli Eğitim Bakanlığı Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi ve E-Klavuz kapsamında e-kurs sistemi üzerinden yapılan DYK öğrenci başvuruları doğrultusunda 10., 11. ve 12. sınıf 2022-2023 DYK kursları 19 Eylül 2022 Pazartesi tarihinden itibaren aşağıdaki öğretmen ve sınıf DYK programlarına göre başlıyor.

DYK öğretmen ve sınıf kurs programına aşağıdaki linkleri tıklayarak ulaşabilirsiniz.

*Ahmet Rasim Anadolu Lisesi*

Ağu

Okulumuz 2022 YKS sonuçlarına göre üniversite/fakülte kazanan öğrencilerimiz ve bölümleri aşağıdaki listedeki gibidir. Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Öğrencilerimizin üzerinde emekleri olan tüm idareci ve öğretmenlerimizi, velilerimizi tebrik ediyor, emeklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Eyl

10., 11. ve 12. sınıf öğrencilerimizden önceki senelerden alttan dersi olan ve sorumluluk sınavlarına dersleri kalanlar için "EYLÜL-Sene Başı-2022-2023 Sorumluluk Sınavları Takvimine, Sorumluluk Sınavlarına Katılacak Öğrenci Listelerine ve Sorumlu Oldukları Derslerine" aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz. Sorumluluk sınavları aşağıdaki sınav takvimine göre okulda yüz yüze yapılacaktır.

Öğrencilerimize şimdiden başarılar dileriz.

Not: Öğrencilerimiz bu sınavlardan mezun olana kadar geçerli not alamadıkları takdirde mezun olamayacak ve beklemeli durumuna düşeceklerdir.

Ağu

T.C. Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından kısa adı DYK olan Destekleme ve Yetiştirme Kursları 2022-2023 dönemi İş Akışı Takvimi ile kılavuzu yayınlandı. Kılavuzda aşağıdaki ifadeler yer aldı.

DYK Klavuzu ve aşağıdaki açıklamalar/takvim doğrultusunda DYK başvuruları yapılabilecektir. Başvurular, https://e-kurs.meb.gov.tr  internet adresinden e-Kurs Modülü üzerinden öğretmen/öğrenci/veli tarafından gerçekleştirilecektir.

Tüm öğretmenlerimize, 10., 11. ve 12. sınıf öğrencilerimize ve velilerine önemle duyurulur.

Ağu

Okul kıyafetlerini saat 10:00-15:00 arası okuldan firma yetkilisinden alabilirsiniz. Öğrencilerimize ve velilerimize önemle duyurulur

Tem

LGS tercihleri sonucunda okulumuza 9. sınıfa kesin kayıt hakkı kazanan öğrencilerimiz velileriyle birlikte 28 Temmuz-25 Ağustos 2022 tarihleri arasında ve 10:00-15:00 saatleri arasında kesin kayıt yapmak üzere gelmeleri gerekmektedir.

Lütfen covid-19 kapsamında sağlığınız için kayıt için okulumuza geldiğiniz anda maske, mesafe ve temizlik kurallarına dikkat edilmesini rica ediyoruz.

Not: Okulumuza 2022-2023 eğitim-öğretim yılı yerel olarak 9. sınıf için en son yerleşen öğrencimizin taban puanı 95,43'dür. Fatih ilçesindeki en yüksek taban puanla belirlenen okulumuz olmuştur.

Tem

Milli Eğitim Bakanlığı Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi ve E-Klavuz kapsamında e-kurs sistemi üzerinden yapılan DYK öğrenci başvuruları doğrultusunda 11. sınıftan 12. sınıfa geçen öğrencilerimizin Yaz DYK kursları 18 Temmuz 2022 tarihinde başlıyor.

18 Temmuz-28 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılacak olan DYK Yaz kursları Sayısal-Eşit Ağırlık olmak üzere iki gruptan oluşacaktır. Kurslara devam zorunludur. DYK kursları başladıktan itibaren iki defa katılım sağlamayan öğrencinin kurstan kaydı silinecektir.

DYK öğretmen ve sınıf kurs programına ve öğrenci listelerine aşağıdaki linkleri tıklayarak ulaşabilirsiniz.

*Ahmet Rasim Anadolu Lisesi*

Haz

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) ilişkin eğitim bilgisi kontrol, seçme ve onaylama işlemleri bugünden itibaren 28 Haziran'a kadar yapılabilecek.

Haz

2021-2022 eğitim-öğretim yılı "Sene Sonu Karne Töreni" 17 Haziran 2022 Cuma günü saat 09:00'da okul bahçesinde yapılacaktır.

Tüm sınıfların en geç 08:50'de okul bahçesinde Karne töreni için hazır olmalarını önemle rica ederiz. Karne dağıtımı tören sonrası okul bahçesinde gerçekleşecektir.

11. sınıflarımız da tüm sınıflar gibi karnelerini sabah 09:00'da alacaklardır.