MEB Bursluluk Sınavı Giriş Belgeleri Erişime Açıldı

2023 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Giriş Belgeleri Erişime Açıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı 2023 Bursluluk sınavı giriş belgelerini erişime açtı.

Ulaşmak için TIKLAYIN

Ağu

10., 11. ve 12. sınıf öğrencilerimizden önceki senelerden alttan dersi olan ve sorumluluk sınavlarına dersleri kalanlar için "EYLÜL-Sene Başı-2023-2024 Sorumluluk Sınavları Takvimine, Sorumluluk Sınavlarına Katılacak Öğrenci Listelerine ve Sorumlu Oldukları Derslerine" aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz. Sorumluluk sınavları aşağıdaki sınav takvimine göre okulda yüz yüze yapılacaktır.

Öğrencilerimize şimdiden başarılar dileriz.

Not: Öğrencilerimiz bu sınavlardan mezun olana kadar geçerli not alamadıkları takdirde mezun olamayacak ve beklemeli durumuna düşeceklerdir.

Ağu

2023-2024 DYK Takvimi Başvuru Kılavuzu ve DYK Yönergesi MEB tarafından Yayınlandı.

MEB tarafından 19.08.2023 tarihli Destekleme Ve Yetiştirme Kursları Yönergesi ve e-kılavuzu konulu 81 İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci imzası ile gönderilen resmi yazıda;2023-2024 Destekleme ve Yetiştirme Kursları Yönergesi ve e-Kılavuzu Yayınlandı yayınlandı.

Tüm öğretmen, veli ve öğrencilerimize önemle duyurulur.

Haz

Karne Töreni Duyurusu
(2022-2023 Sene Sonu)

2022-2023 eğitim-öğretim yılı "Sene Sonu Karne Töreni" 16 Haziran 2023 Cuma günü saat 09:30'da okul bahçesinde yapılacaktır.

Tüm sınıfların en geç 09:15'da okul bahçesinde Karne töreni için hazır olmalarını önemle rica ederiz. Karne dağıtımı okul bahçesinde gerçekleşecektir.

Haz

Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin "Eğitim ve öğretim yılında yapılan sorumluluk sınavları sonunda tek dersten başarısızlığı bulunan son sınıf öğrencileri için aynı usulle takip eden hafta içinde bir sınav daha yapılır." hükmü gereğince 13 Haziran 2023 tarihinde aşağıdaki Tek Ders Sorumluluk sınav programına göre sınav yapılacaktır.

Tek dersten sorumlu olan son sınıf öğrencilerimize önemle duyurulur.

MAZERET SINAVLARI AÇIKLAMALARI

1- Mazeret sınavlarına sadece rapor belgesi olanlar katılacaktır. Mazeret belgesi/raporu olmayan yani mazeretsiz katılmayanlar sınavlara giremeyecektir. Sınavlara mazeretsiz girmediği için de e-okula GİRMEDİ -G-(SIFIR) yazılacaktır.

2- Mazeret sınav takvimi 9., 10. ve 11. sınıfların 2. dönem 2. yazılı sınavları içindir.

May

3 Eylül 2023 tarihinde gerçekleştirilecek İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı için Başvuru ve Uygulama Kılavuzu, www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlandı.

Bursluluk Sınavına girmek isteyen öğrencilerimiz(9, 10 ve 11. sınıf öğrencileri) başvurular ve başvuru evrakları için okul müdür yardımcısı Mehmet GÖL'e giderek başvuru işlemlerini yapmaları ve sistem üzerinden onaylatmaları gerekmektedir.

May

Kahramanmaraş merkezli olarak 06 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem afeti sonrasında "Olağanüstü durumlarda eğitim, öğretim, yönetim ve işleyişe ilişkin alınması gereken tedbirler" çerçevesinde 2022-2023 yaz tatili dönemi ve 2023-2024 eğitim ve öğretim yılında yapılacak olan çalışmalar, aşağıdaki yazı ve ekinde belirtilen esaslar çerçevesinde yürütülecektir.

Tüm öğretmen, veli ve öğrencilerimize önemle duyurulur.

-Ahmet Rasim Anadolu Lisesi-

May

2022-2023 eğitim-öğretim yılı 9, 10 ve 11. sınıfların 2. Dönem 2. Ortak yazılı sınavları  25 Mayıs- 05 Haziran 2023 tarihleri arasında aşağıdaki sınav takvimine göre yapılacaktır. Tüm  öğrencilerimizin sınav takvimini dikkatlice incelemelerini ve programlı/planlı bir şekilde sınavlara hazırlanmalarını hatırlatırız..

Sınavlarda başarılar dileriz.

May

Önceki senelerden alttan dersi olan ve sorumluluk sınavlarına dersleri kalan öğrencilerimiz için "Yıl Sonu Haziran-2023 Sorumluluk Sınavları Takvimi ve Sorumluluk Sınavlarına Katılacak Öğrenci Listelerine" aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz. Sorumluluk sınavları okulda yüz yüze yapılacaktır.

Öğrencilerimize başarılar dileriz.

-ARAL Bilgi İşlem-

2022-2023 eğitim-öğretim yılı için 27/02/2023 tarihinden itibaren geçerli olacak sınıflarımızın ve öğretmenlerimizin ders programları ve öğretmen nöbet listesi  aşağıdaki gibidir.

Aşağıdaki linklere tıklayarak sınıflarımızın ve öğretmenlerimizin ders programları ve öğretmen nöbet listesine ulaşabilirsiniz.

İnsanlar için en ideal yönetim biçimi, milletin egemenliği kendi elinde tuttuğu ve bunu belirli süreler için seçtiği milletvekilleri aracılığıyla kullandığı Cumhuriyettir. Seçilen milletvekillerinin kendilerine verilen emanetin gereği olarak bir araya geldikleri, yasama yetkilerini kullandıkları ve ülkenin yönetiminde istişarede bulundukları yer ise meclistir.

MAZERET SINAVLARI AÇIKLAMALARI

2- Mazeret sınav takvimi 12. sınıflar içindir. 12. sınıfların 2. dönem 1. ve 2. Yazılılılarının mazeretlerine yönelik sınav takvimidir.

3-Mazeret sınav takvimine aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

12. Sınıfların 2. Dönem 2. yazılı Ortak Sınav Takvimi aşağıdaki linkteki gibidir. Tüm 12. sınıflarımıza önemle duyurulur.

12. sınıf öğrenci ve velilerimize önemle duyurulur.

MAZERET SINAVLARI AÇIKLAMALARI

2- Mazeret sınav takvimi 9., 10. ve 11. sınıflar içindir. 12. sınıfların raporlu olup da giremedikleri mazeret sınav takvimi Ara tatilden/Bayram'dan sonraki hafta başlayacaktır.