T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / FATİH - Ahmet Rasim Anadolu Lisesi

TÜM VELİ VE ÖĞRENCİLERİMİZE ÖNEMLE DUYURULUR! Bilgilendirme Yazısı

Değerli Öğretmenlerimiz, Kıymetli Velilerimiz ve Sevgili Öğrenciler!

Öncelikle bilmenizi isterim ki sizleri çok özledik.. Ancak hayat bir şekilde devam ediyor. Mâlumunuz olduğu üzere eğitim-öğretim yılının sonuna yaklaşmamızdan dolayı veli ve öğrencilerimizden gerek Okul Müdürlüğümüze gerekse okul idarecilerimize gelen sms, telefon vb. çeşitli kanallardan ulaşan Sorumluluk sınavlarına ve sınıf geçme-yıl sonu işlemlerine yönelik soru, tereddüt, talep ve öneriler incelenmiş, değerlendirilmiş ve aşağıdaki açıklamaların yapılmasına Okul Müdürlüğümüzce ihtiyaç duyulmuştur.. Aşağıdaki bilgilendirmeler resmî yazı niteliğinde olmayıp, tamamıyla bilgilendirme amaçlıdır. Tüm velilerimize ve öğrencilerimize bilgi sahibi olmaları için paylaşılmasını önemle rica ederiz.

meb_iys_dosyalar/34/10/750893/dosyalar/2020_06/09000131_VELY_VE_OYRENCYLERE_BYLGYLENDYRME_YAZISI.pdf

BİRİNCİ DÖNEM NOTLARI GEÇERLİ:

 Tüm ortaöğretim kademelerinde sınıf geçmeyle ilgili birinci dönemde alınan notlar geçerli olacak. Öğrencilerimizin uzaktan eğitim faaliyetlerinde not sistemi olmayacaktır. 2019-2020 eğitim ve öğretim yılının ikinci dönemine ait ölçme ve değerlendirme, devam-devamsızlık ya da puanla değerlendirilen diğer çalışmalar öğrenci başarısının değerlendirilmesinde dikkate alınmayacaktır.

SORUMLULUK SINAVLARI:

Öğrencilerimizin birinci dönem notlarına göre bir üst sınıfa geçebilecek. Yıl sonu başarı puanı en az 50 olan öğrenciler sınıfını doğrudan geçmiş olacaklar. 50 puanın altında kalan, zayıf dersi bulunan öğrenciler sorumlu olarak bir üst sınıfa geçecekler.

Sorumlu olarak üst sınıfa geçmek için MEB'in açıklamalarına göre başarısız ders sayısına bakılmayacak. Daha sonra sorumluluk sınavlarına girerek bu dersleri verecekler. Doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerin sorumlu olarak bir üst sınıfa geçmelerinde baraj ders ayrımı da olmayacak. Doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerin hangi dersten zayıf aldıklarına bakılmayacak. Öğrenciler hangi ders ve sayısı ne olursa olsun sorumlu olarak bir üst sınıfa geçecekler.

Tüm derslerden başarılı olan öğrenciler ile başarısız dersi/dersleri olanlardan; yılsonu başarı puanı en az 50 olan öğrencilerin sınıfını doğrudan, yılsonu başarı puanı 50 ve daha yukarı olan ancak yılsonu başarı puanıyla başarılı sayılamayacak derslerden başarısız olan öğrenciler ile alt sınıflar da dâhil başarısız ders sayısı toplamına bakılmaksızın doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerin bu derslerden sorumlu olarak bir üst sınıfa geçeceklerdir.

Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğin "Sorumlu olarak sınıf geçme ve sorumluluğun kalkması" başlıklı 58'inci maddesinin ikinci fıkrası hükümleri çerçevesinde 2019-2020 eğitim ve öğretim yılının ikinci döneminin ilk haftası içerisinde yapılmış olan sorumluluk sınavlarına giren öğrencilerin bu sınavlar sonucunda aldıkları puanların geçerli sayılması ve başarılı olanların o dersten sorumluluklarının kaldırılması sağlanılacaktır.

Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğin "Sorumlu olarak sınıf geçme ve sorumluluğun kalkması" başlıklı 58'inci maddesi ikinci fıkrasının (a) bendinde sözü edilen "ikinci dönemin... son iki haftası içerisinde" yapılması gereken sorumluluk sınavları, 2019-2020 eğitim ve öğretim yılının sorumlu geçilen derslerini de kapsayacak şekilde, 22-30 Haziran 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecek(sınava girecek öğrenci listeleri ve sınav takvimi okul sitesinde yayınlanacaktır)

2019-2020 eğitim ve öğretim yılındaki derslerden sorumlu geçen öğrencilerimiz; bu derslerin birinci dönem konu ve kazanımlarından sorumluluk sınavına tabi tutulacak olup ve sorumlulukları kalkana kadar girecekleri sorumluluk sınavlarında MEB'in açıklamalarına göre sadece 2019-2020 eğitim ve öğretim yılının birinci dönem konu ve kazanımlarından sorumlu olmaları sağlanılacaktır.

Sorumluluk sınav tarihleri/sınav takvimi ve sınava girecek öğrenci listeleri okul web sitemizden 20-21 Haziran 2020 tarihlerinde yayınlanacaktır.

 SON SINIF ÖĞRENCİLERİMİZİN DURUMLARI:

 12'nci sınıf öğrencilerimiz, önceki derslerden de alta kaldıkları sorumlu olduğu ve başarı sağlayamadıkları derslerden sorumluluk sınavlarında başarılı olmaları halinde mezun edilecek. 12'nci sınıflar sorumlu dersleri olsa dahi üniversite sınavına girebilecek. Ancak en kısa zaman içerisinde üniversite eğitimlerine devam edebilmeleri ve mezun olarak lise diplomasını alabilmek için sorumluluk sınavlarında başarılı olarak sorumlu olduğu dersleri geçmeleri gerekmektedir.

Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde belirtilen sorumluluk sınavları sayısınca ve bu sınavlar ile aynı tarihlerde uygulanması,  12'nci sınıf öğrencilerinden Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği hükümlerine göre; mezun olanlara uzaktan eğitim derslerinin sona ereceği 19 Haziran 2020 tarihi esas alınarak, doğrudan veya yılsonu başarı puanına göre mezun duruma gelemeyenlere ise sorumlu oldukları derslerden yapılacak sorumluluk sınavlarında başarılı olmaları ve sorumluluklarının kaldırılmış olması kaydıyla diplomalarının düzenlenmesi sağlanılacaktır.

DEVAMSIZLIK YAPANLARIN DURUMLARI:

 Değerlendirmelerde sadece birinci dönemde yapılan devamsızlıklar dikkate alınacak. Devamsızlık süresini dolduran öğrenciler sınıf tekrarına kalacak. Uzaktan eğitim süreci bu değerlendirmenin dışında olacak.

TELAFİ EĞİTİMİNDE NOT YOK:

Telafi eğitimleri resmi okullarda 31 Ağustos'ta başlayacak. Bu eğitimlerde öğrencilerimiz herhangi bir şekilde notla değerlendirilmeyecek.

OKUL YIL SONU BAŞARI PUANI VE OKUL BİRİNCİSİ NASIL HESAPLANACAK:

 12'nci sınıftan mezun olacak öğrencilerin 9, 10 ve 11'inci sınıflara ait yıl sonu başarı puanları ile 12'nci sınıfın birinci dönem puanlarıyla oluşan yıl sonu başarı puanlarının aritmetik ortalaması alınarak oluşturulan diploma puanı ile, OBP (ortaöğretim başarı puanı) hesaplanırken kullanılacak olan lise mezuniyet puanı ve okul birinciliği olarak değerlendirilecek. Diğer sınıflarımızdaki öğrencilerimizinde yıl sonu başarı puanı birinci dönemdeki notların ağırlıklı aritmetik ortalamasına göre hesaplanacaktır.

İKİNCİ DÖNEM İÇİN KARNE DÜZENLENECEK Mİ?

2019-2020 eğitim ve öğretim yılının birinci dönem puanı tüm öğrenciler için yılsonu başarı puanı olarak kabul edildiğinden 2019-2020 eğitim ve öğretim yılının ikinci dönemi için tekrar karne düzenlenmeyecektir.

TAKDİR-TEŞEKKÜR-ONUR BELGESİ ÇIKARILACAK MI VE DİPLOMALAR?

          Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğin 159 ve 160 ıncı maddeleri hükümlerine göre ikinci dönem için teşekkür, takdir, onur ve üstün başarı belgeleri okul idaremizce düzenlenecektir. Düzenlenen bu belgeler ile mezun olacak 12. Sınıf öğrencilerimize verilecek diplomaların, Covid-19 salgını nedeniyle yığılmalara meydan vermemek için yapacağımız planlama çerçevesinde (okul sitesinde ilerleyen zamanlarda diplomaların verileceği tarihler/planlama yayınlacaktır) öğrenci yoğunluğu dikkate alınarak 22/06/2020 tarihinden itibaren günlere yayılarak sadece 12. Sınıflarımıza diploma ile birlikte dağıtımı yapılacaktır.

           Son sınıflarımızın haricindeki diğer sınıflarımızın takdir, teşekkür, onur ve üstün başarı belgeleri ise sene başında veya telafi eğitimlerinde öğrencilerimize dağıtılacaktır.

Sevgili Öğrencilerim ve Kıymetli Veliler!

Koronavirüs döneminde hedefi olan, kendini daha iyi motive edebilen, planlı programlı çalışan, öz denetimi iyi olan, zaman yönetimini iyi yapan, evdeyim diye rahatlama çeldiricisine takılmayan öğrencilerimiz bu süreçten başarılı çıkacaklardır.

Hiçbir zaman unutmayınız ki, "Gayret ve tedbir sizlerden, Başarı ve Muvaffakiyet Allah'tandır.."

 Hoşçakalın, EvdeKalın, Sağlıkla Kalın.. Allah yâr ve yardımcınız olsun..

Saygılarımla..

Erdoğan SÖYLEMEZ

Okul Müdürü

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 09.06.2020 - Güncelleme: 09.06.2020 00:56 - Görüntülenme: 37701
  Beğen | 141  kişi beğendi