T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / FATİH - Ahmet Rasim Anadolu Lisesi

"İkinci Yabancı Dil Eğitiminde İngilizce'nin Olumlu Etkisinin Araştırılması" Projesi

"İkinci Yabancı Dil Eğitiminde İngilizce'nin Olumlu Etkisinin Araştırılması" adlı projemiz okulumuz Almanca öğretmeni Melis Çetinbaş AKKUŞ uhdesinde devam eden bir öğretmen-öğrenci merkezli bir projedir.

Proje linki: https://www.canva.com/design/DAEdpwNT0xY/AXYGLtQdNhtkEYGC1Gw9WQ/view?utm_content=DAEdpwNT0xY&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=sharebutton

"İkinci Yabancı Dil Eğitiminde İngilizce'nin Olumlu Etkisinin Araştırılması" adlı projemizde ikinci yabancı dil Almancanın öğretimini kolaylaştırmak için İngilizce ve Almancada ortak kullanılan ve yazımları aynı olan veya benzerlik gösteren kelimelerin yer aldığı abecesel bir liste oluşturulmuştur.

 

Oluşturulan bu liste doğrultusunda her iki dildeki bu ortak veya benzer kelimeler İngilizce-Almanca olacak şekilde yan yana getirilerek alfabetik olarak sıralanmıştır. Bu yolla kelimelerin hem yazım hem de anlam olarak benzerlikleri ve ortaklıkları görselleştirilip fark edilirliği artırılmaya çalışılmıştır. Yeni bir dilin ediniminde en zorlayıcı süreçlerden biri yeni kelimelerin öğrenilmesidir. Bu çalışmayla, bireylerin yabancı dil öğrenme sürecinde, o dile olan ilgilerini artırmak, ilk defa öğrenilen bir dil olmaktan çıkarıp bilinenle yeni öğrenilen bilgiyi daha hızlı kavranmasını sağlamak, bunu da önceki edinilmiş bilgilerin pozitif transferini sağlayarak gerçekleştirilmesi amaçlanmıştır.

Proje hakkında detaylı bilgi ve dökümanlara yukarıdaki linlkten ulaşabilirsiniz.

Projede görev alan öğrencilerimize ve Almanca öğretmenimiz Melis Ç.AKKUŞ'a teşekkür ediyoruz.

 

 

Projenin Özeti ve Amacı

13-01-202213-01-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.01.2022 - Güncelleme: 13.01.2022 22:06 - Görüntülenme: 293
  Beğen | 5  kişi beğendi