T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / FATİH - Ahmet Rasim Anadolu Lisesi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı..

İnsanlar için en ideal yönetim biçimi, milletin egemenliği kendi elinde tuttuğu ve bunu belirli süreler için seçtiği milletvekilleri aracılığıyla kullandığı Cumhuriyettir. Seçilen milletvekillerinin kendilerine verilen emanetin gereği olarak bir araya geldikleri, yasama yetkilerini kullandıkları ve ülkenin yönetiminde istişarede bulundukları yer ise meclistir.

   23 Nisan 1920 tarihi, hiç kuşkusuz, aziz milletimiz için bir dönüm noktasıdır. Milletimiz, bu tarihte istişare ile, Türkiye Büyük Millet Meclisi´ni kurarak istiklal ve istikbal mücadelesini yönetmiştir. Kurtuluş Savaşımıza kumandanlık eden Meclisimiz, birlik ve beraberliği tesis ederek, İstiklal Marşımızı kabul ederek, Ankara´yı başkent ilan ederek, Cumhuriyetimizi kurarak geleceğin güçlü Türkiye´sinin temellerini atmıştır.

             Kurucu Meclis, vatan-millet sevgisiyle bağımsızlık yolunda dev bir adım atmıştır. "Türkiye, o tarihten bu yana, milli egemenliğine sahip çıkmış, hemen her alanda elde ettiği tarihi başarılarla birlikte bölgesine model teşkil eden, bölge ülkeleri tarafından örnek alınan bir ülke konumuna yükselmiştir. Türkiye bugün de, tarihi tecrübesine yaraşır bir sorumlulukla, geleceğe doğru emin adımlarla ilerlemektedir.

             Büyüklerin ülke idaresini yürütmek için kurduğu meclisin ilk gününü, çocuklar için bayram ilan etmesi ne kadarda manidardır. Nitekim yarının teminatı bugünün çocuklarıdır. Bu sebeple gözümüzün nuru, hayatımızın en güzel meyvesi ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı ilim, irfan ve edeple doldurmaya özen göstermeli, onları milli ve manevi değerlerimize bağlı bir şekilde yetiştirmenin gayreti içerisinde olmalıyız. Sevgili Peygamberimizin(s.a.v) şu tavsiyesini hiçbir zaman unutmayalım: "Hiçbir anne-baba çocuğuna edep ve terbiyeden daha iyi ikramda bulunmamıştır."

            Bu duygu ve düşüncelerle Ahmet Rasim Anadolu Lisesi olarak en büyük arzumuz, milli egemenliğimizin sembolü haline gelen çocuklarımıza/gençlerimize milli ve manevi değerlerine bağlı bir şekilde bugün olduğundan çok daha parlak bir gelecek hazırlayabilmektir. İnanıyorum ki, bugüne kadar ülkemizin önünde yeni ufuklar açan Yüce Meclisimiz ve Milletimiz, daha da demokrasiyi güçlendirecek ve çocuklarımıza çok daha aydınlık bir gelecek armağan edecektir. Bu düşüncelerle Kurtuluş Savaşımızı sevk ve idare eden ilk Meclis´teki tüm milletvekillerini ve tüm şehit ve gazilerimizi şükranla, rahmetle yâd ediyor; aynı zamanda Çocuk Bayramı olarak kutladığımız bu anlamlı 23 Nisan gününün Dünyanın bütün çocuklarına barış ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum."

 

Erdoğan SÖYLEMEZ

 Okul Müdürü

23-04-202225-09-201903-08-2019

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 23.04.2022 - Güncelleme: 23.04.2022 11:42 - Görüntülenme: 244
  Beğen | 1  kişi beğendi